30 sierpnia

Prosty przepis na pastę bezjajeczną







Wegańska pasta bezjajeczna jest zrobiona z cieciorki, a dzięki soli kala namak smakuje jak oryginał. Przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu.









Pasta bezjajeczna




Składniki:

1 szkl. Cieciorki z puszki lub ugotowanej

3 łyżki oleju

3 łyżki wody

Łyżeczka soli kala namak

½ łyżeczki kurkumy

Pęczek szypiorku

Pieprz i sól do smaku


Wykonanie:



1. Cieciorkę miksuję z olejem i wodą

2. Dodaję przyprawy oraz szczypiorek

3. Mieszam

4. Gotowe!


Pastę najlepiej spożyć w ciągu dwóch dni i przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.


Smacznego!


Xoxo,

Dorota

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © Vege Time , Blogger