29 października

Przepis na łatwe wegańskie kulki mocy





Te słodkie proteinowe kulki, nie tylko są pyszne, ale także proste w wykonaniu. Są wegańskie, zdrowe i nie zawierają glutenu.

   

    Składniki:

    ¾ szklanki płatków owsianych

    ¼ szklanki wiórków kokosowych

    ¼ szklanki masła orzechowego

    ¼ szklanki pokrojonej gorzkiej czekolady

    2 łyżki syropu z agawy

    1 łyżka nasion chia

    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)


   Przygotowanie:

    1. Namocz nasiona chia w 2 łyżkach zimnej wody. Kiedy będą miały kisielową konsystencję (po około 1-2 minutach) przełóż je do miski.

   2. Wymieszaj wszystkie składniki.

   3.  Wsadź masę do lodówki na 10 minut.

   4.  Ulep z masy kulki.

   5.  Smacznego!


Kulki najlepiej przechowywać w lodówce i zjeść w ciągu 2-3 dni.


Xoxo,

Dorota


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © Vege Time , Blogger